glendale DUPLEX

PHASE: complete

One of the primary goals of this 4100 sf front-to-back duplex was to create a form that graphically allows the occupants to feel a sense of individual ownership within a shared building, while embracing the idea of density in a rapidly expanding city on a narrow 50’ wide sloped lot..

To keep the peace, spaces abutting the common walls are arranged to keep sleeping quarters buffered from the more lively areas. Over the garage is a rooftop deck with individual outdoor spaces separated by a semi-transparent screen.

Natural light fills the interior spaces, made to feel larger with open plans designed to entertain friends and neighbors. Dormers in the attic allow for additional square footage and uniquely articulated spaces.

Photography by Leonid Furmansky 
Interior Styling by Sojourn Staging
Landscape Design by Courtney Tarver

 

unit 01

Leonid_Furmansky_Apr 02 2019_112.jpg
Leonid_Furmansky_Apr+02+2019_113_B.jpg
Leonid_Furmansky_Apr 02 2019_116.jpg
Leonid_Furmansky_Apr 02 2019_118.jpg
Leonid_Furmansky_Apr 02 2019_134.jpg
Leonid_Furmansky_Apr 02 2019_122.jpg
Leonid_Furmansky_Apr 02 2019_129.jpg
Leonid_Furmansky_Apr 02 2019_106_B.jpg
 

GLENDALE UNIT 02

Leonid_Furmansky_Apr 02 2019_128.jpg
Leonid_Furmansky_Apr 02 2019_140.jpg
Leonid_Furmansky_Apr 02 2019_141.jpg