Norris House

PHASE: complete

Mozisek_Render_NE_02152016.jpg

This project started out as a remodel, but after the selective demolition was underway, extensive rot and mold was found in the existing framing. It was decided at that time to demolish the entire house and rebuild on the existing slab - with a couple of small additions to the foundation. A utility easement along the right side of the property required that no eaves hung over the setback. Instead of fighting against this restriction, we turned it into a distinguishing design feature, setting the house apart without ignoring the established neighborhood character.

The open floor plan allows the family to stay connected through the kitchen, dining and living rooms; and also allows for large gatherings of family and friends. Each of the kids bedrooms received a loft area for reading, dreaming and mini-adventures! 

The client enjoys welding and fabricated the majority of the steel work himself (!) 

Photography by Leonid Furmansky 

Interior Styling by Make Room Creative

General Contracting by Davenport Building Solutions

Photo by DMA

Photo by DMA